2023 Amerika Açık'ın 5. Gününde üçüncü tur maçları başlıyor. Günün merakla beklenen eşleşmelerine göz atalım...

[adinserter block="9"]
Son Güncelleme: 1 Eylül 2023
HABERİ PAYLAŞ:
Tahmini Okuma Süresi: 3 dakika

İki Amerika Açık şampiyonu, Iga Swiatek ve Novak Djokovic günün manşetinde yer alıyor. Frances Tiafoe, Tommy Paul, Coco Gauff, Elena Rybakina, Caroline Wozniacki ve Taylor Fritz ve Taylor Townsend günün korta çıkacak isimlerinden.

Iga Swiatek & Kaja Juvan

Bu ikilinin mücadelesi aslında çok eskilere dayanıyor.

Yaklaşık on yıl önce, 2014 yılında Tennis Europe Yaz Kupaları'nda spor yolculuğuna yeni başlayan 13 yaşındaki gençlerle tanışmışlardı. 2018 Rio de Janeiro Gençlik Olimpiyat Oyunlarında çiftlerde altın madalyayı birlikte kazanmışlardı. Ve şimdi ABD Açık'ın ikinci haftasında yer almak için mücadele edecekler.

Swiatek, Juvan hakkında "O benim turdaki en iyi arkadaşım" dedi. "Turdaki en dürüst ve bence akıllı insanlardan biri."

Küçükken Swiatek ve Juvan okuma sevgileri nedeniyle birbirlerine bağlandılar - Swiatek tarihi tercih ederken Juvan felsefeyle ilgileniyordu - ve şimdi Swiatek "her şeyi" birbirleriyle paylaştıklarını söylüyor.

[2] Novak Djokovic & [32] Laslo Djere


24 yolunda Djokovic’in ilk seribaşı rakibi vatandaşı Djere olacak. Daha önce geçen yıl toprak kortta oynadıkları zorlu maçı favori Djokovic 3 sette kazanmıştı. 32 numaralı seribaşı Djere de turnuvada şu ana kadar set kaybetmedi.

[10] Karolina Muchova & Taylor Townsend

Roland Garros ve Cincinnati finalisti Muchova ile Cincinnati çiftler şampiyonu Townsend 4. Tura çıkabilmek için karşı karşıya. İkili daha önce hiç oynamadı, bu da onu daha da izlenmesi gereken bir olasılık haline getiriyor.

[WC] Caroline Wozniacki & Jennifer Brady

Geri dönüşlerin savaşı: ABD Açık, eski Dünya No.1 Wozniacki'nin üç buçuk yıl aradan sonra doğum izninden döndüğü üçüncü turnuva ve eski Avustralya Açık finalisti Brady'nin bir yıl sahalardan uzak kaldıktan sonra beşinci turnuvası.

Şu anda 433. sırada yer alan ve korumalı sıralamaya gelen Brady, geri döndüğünden bu yana ilk 30 oyuncu arasında üç galibiyet elde etti; bunlara 24. seribaşı Magda Linette'e karşı 6-1, 2-6, 6-2'lik galibiyeti de dahil. Bu arada 623. sıradaki Wozniacki, 11 numaralı seribaşı Petra Kvitova'yı 7-5, 7-6 geride bırakarak bu ayda üçüncü galibiyetini aldı. İkili arasındaki ilk buluşma olacak.

[32] Elise Mertens & [6] Coco Gauff

Cincinnati şampiyonu Gauff, Laura Siegemund ve Mirra Andreeva'ya karşı kazandığı güçlü galibiyetlerin ardından, yedi maçlık galibiyet serisine sahip; bu, kariyerinin şu ana kadarki en uzun üçüncü galibiyet serisi. Mertens'e karşı önceki karşılaşmalarının ikisini de kazandı İki kez çeyrek finalist olan Mertens, ilk turda Mirjam Bjorklund'a karşı üç, ardından ikinci turda Danielle Collins'e karşı iki maç puanı çevirerek kazandı.

[16] Tommy Paul &[21] Davidovic Fokina

Ev sahibi ülkenin umutlarından Paul 2. Turda elenmenin eşiğinden döndü. Safiullin karşısında setlerde 2-0 geriye düştüğü maçta 5 setlik maraton bir galibiyetle 3. Tura geliyor. İspanyol rakibi ise ilk Giron ve Cerundolo karşısında kolay 2 galibiyet elde etti.

[Q] Dominic Stricker & [WC] Benjamin Bonzi

Stricker elemelerden gelerek Slamlerde ilk 3. Turuna yükseldi. 5 setlik Tsitsipas galibiyeti genç İsviçreliyi biraz daha hırslandırmış olmalı. Stricker önümüzdeki hafta oynanacak Ted Open Istanbul Challanger turnuvasında da çekildi. Amerika’dan erken ayrılma planı yok. WC ile turnuvaya dahil olan Bonzi şu ana kadar bu davetiyeyi olumlu değerlendirdi. İlk turda vatandaşı Halys ve turnuvadan beklenti içinde olunan 28 numaralı seribaşı Eubanks karşısında 4 sette kazanarak 3. Tura yazıldı.

[10] Frances Tiafoe & [22] Adrian Mannarino

10 numaralı seribaşı Tiafoe ilk 2 turda Tien ve Ofner karşısında set kaybetmeden 3. Tura geldi. Geçen yılın yarı finalistinin ikinci hafta için sıradaki rakibi ilk 2 turda 4 setlik maçlarla ilerleyen Mannarino.

Diğer maçlar

İkinci turda Ajla Tomljanovic'in turnuvadan çekilmesiyle 3. Tura çıkan Elena Rybakina, 30. seribaşı Sorana Cirstea'ya karşı galibiyet serisini 3 maça çıkarmak için kortta olacak.

15 numaralı seribaşı ve 2019 yarı finalisti Belinda Bencic, üç kez finalist olan Victoria Azarenka'yı ikinci turda 6-3 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Zhu Lin ile karşılaşacak. Zhu, Avustralya Açık'tan sonra bu yıl ikinci kez bir majörün ikinci haftasına ulaşmayı hedefleyecek.

20 numaralı seribaşı Jelena Ostapenko, ikinci turda zorlu geçen maçta Elina Avanesyan6-3, 5-7, 7-5'lik skorlarla öne geçmişti. Letonyalı oyuncunun sıradaki rakibi Bernarda Pera.

[adinserter block="9"]
5 1 oy
Haber Değerlendirmesi
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

Benzer Haberler

magnifiercross