2024 yılının ilk Sabalenka & Rybakina eşleşmesi Brisbane finalinde

[adinserter block="9"]
Son Güncelleme: 6 Ocak 2024
HABERİ PAYLAŞ:
Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika

Sabalenka ile Rybakina Brisbane finaliyle sekizinci kez karşı karşıya gelecek. 1 ve 2 numaralı seribaşı isimler, yarı finallerdeki etkileyici performansların ardından finalde bir kez daha eşleşecekler.

Sabalenka, burada iki kez şampiyon ve 8 numaralı seribaşı Victoria Azarenka'yı 6-2, 6-4'lük setlerle mağlup etti; günün ilk yarı final maçında ise Rybakina, 19 yaşındaki Linda Noskova'yı 63 dakikada 6-3, 6-2'lik setlerle mağlup etmişti. Brisbane finali, geçen yıl Sabalenka'nın 4-6, 6-3, 6-4'lük setlerle kazandığı Avustralya Açık şampiyonluk maçının rövanş maçı olacak.

Rybakina'nın ilk servisi Noskova'ya karşı oldukça etkili oldu. Kazak oyuncu ilk servislerini %76 ile oyuna soktu ve bu puanların %80'ini kazanırken karşılaştığı dört servis kırma puanını da savuşturdu. Rybakina, Noskova'nın 14'üne karşı sekizi ace olmak üzere 22 puan vuruşu üretti ve rakibinin 17 basit hatasına karşın basit hata sayısını 10'da tuttu. 2021 Wimbledon şampiyonu 15'inci kariyer finaline yükseldi. Aynı zamanda açık sert kortlarda 10., Avustralya'da 4. ve geçen Mayıs ayında Roma'da kazandığı şampiyonluktan bu yana ilk finali. Rybakina, bugüne kadarki finallerdeki 5-9'luk rekorunu geliştirmeye çalışacak.

Sabalenka, Azarenka ile zorlu mücadelesine 1 saat 27 dakika boyunca göğüs gerdi ve sonunda en önemli noktalarda en iyi tenisini bulmayı başardı. Son Avustralya Açık şampiyonu, dördü ace olmak üzere 18 puan vuruşu ürettiği ilk sette yalnızca altı basit hata yaptı.

İkinci setin ilk iki servis oyununda üç servis kırma puanı kurtaran Azarenka, sonrasında skor tablosunu daha sıkı tutmayı başardı. Azarenka ikinci setin en kritik oyunlarından, 9. oyunda bulduğu iki servis kırma puanını değerlendiremedi. Sabalenka ise takip eden oyunda bulduğu ilk şansı değerlendirerek maçı bitirdi. Azarenka maçı 16 puan vuruşu ve 6 basit hatayla, Sabalenka ise 34 puan vuruşu ve 13 basit hatayla tamamladı.

Sabalenka, geçen Eylül ayında ABD Açık'ta Coco Gauff'a yenilmesinden bu yana 25. kariyer finaline yükseldi.

Sabalenka, Rybakina 8. buluşması öncesindeki yedi maçya Sabalenka'nın 5-2 üstünlüğü bulunuyor.

[adinserter block="9"]
0 0 oy
Haber Değerlendirmesi
Abone Ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle

Benzer Haberler

magnifiercross